Home » Jelovnik » Školski jelovnik

Školski jelovnik

U sklopu programa “Školice” svim osnovnim školama grada Rijeke je predložena primjena jedinstvenog jelovnika za prehranu svojih učenika.

Jelovnik je usklađen s preporukama Nacionalnih smjernica za prehranu učenika u osnovnim školama ministarstva zdravlja Republike Hrvatske, Zagreb 2013. te preporukama Normativa za prehranu učenika u osnovnoj školi (NN 146/12). Sastavljen je od četiri osnovna tipa, za svaki tjedan u mjesecu jedan tip. Svaki dan se nude doručak ili popodnevna užina (marenda) te ručak.

Ovdje možete pogledati jedinstveni jelovnik za osnovne škole grada Rijeke: Jelovnik osnovne škole 2019 web


Podijeli:

Školica zdrave prehrane

Novi projekt Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo nazvan »Školica zdrave prehrane« počinje se od travnja 2016. provoditi u OŠ Srdoči.

Opširnije

Indeks tjelesne mase (BMI)

Indeks tjelesne mase - ITM ili BMI (body mass index) koristi se kao pokazatelj stupnja uhranjenosti osobe. Predstavlja omjer tjelesne mase u kilogramima i kvadrata tjelesne visine u metrima (BMI = kg/m2).
Stanje uhranjenosti određen pomoću ITM može se koristiti kao pokazatelj prekomjerne tjelesne težine i pretilosti, ali ne u svrhu dijagnoze debljine ili zdravlja pojedinca. Za djecu i mladež koriste se tablice, dok odrasli mogu provjeriti svoj ITM na slijedećem linku...
Opširnije

Anketa

Smatrate li da treba uložiti puno truda u pravilnu prehranu?

Vidi rezultate

Loading ... Loading ...
Na vrh Skip to content