Home » Novosti » Do kraja svibnja Program “Školica zdrave prehrane” u svim riječkim osnovnim školama

Do kraja svibnja Program “Školica zdrave prehrane” u svim riječkim osnovnim školama

U ponedjeljak 10. travnja održana je konferencija gdje su predstavljeni dosadašnji rezultati provođenja Programa “Školica zdrave prehrane” provedenih u 15 riječkih osnovnih škola. Do kraja svibnja Program će biti proveden u preostalih 8 osnovnih škola. Na konferenciji je prezentiran internetski portal “skolica-prehrane.rijeka.hr” namijenjen prvenstveno edukaciji učenika, no njegovim sadržajem mogu se koristiti roditelji učenika s ciljem unapređenja prehrane i zdravlja te nastavnici kao izvor nastavnog materijala. Konferenciju su popratili lokalni mediji, a više o prezentaciji Programa možete pogledati, poslušati i pročitati.

 


Podijeli:

Školica zdrave prehrane

Novi projekt Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo nazvan »Školica zdrave prehrane« počinje se od travnja 2016. provoditi u OŠ Srdoči.

Opširnije

Indeks tjelesne mase (BMI)

Indeks tjelesne mase - ITM ili BMI (body mass index) koristi se kao pokazatelj stupnja uhranjenosti osobe. Predstavlja omjer tjelesne mase u kilogramima i kvadrata tjelesne visine u metrima (BMI = kg/m2).
Stanje uhranjenosti određen pomoću ITM može se koristiti kao pokazatelj prekomjerne tjelesne težine i pretilosti, ali ne u svrhu dijagnoze debljine ili zdravlja pojedinca. Za djecu i mladež koriste se tablice, dok odrasli mogu provjeriti svoj ITM na slijedećem linku...
Opširnije

Anketa

Smatrate li da treba uložiti puno truda u pravilnu prehranu?

Vidi rezultate

Loading ... Loading ...
Na vrh Skip to content