Home » Novosti » Održani 20. ulična utrka u Rijeci “Homo si teć” i prvi riječki maraton

Održani 20. ulična utrka u Rijeci “Homo si teć” i prvi riječki maraton

Petnaestak tisuća natjecatelja sudjelovalo je u nedjelju na 20. izdanju humanitarne riječke ulične utrke “Homo si teć” u sklopu koje je ove godine održan i prvi Riječki maraton. U utrci “Homo si teć”, koja se održava na Korzu i drugim ulicama gradskog središta, masovno sudjeluju građani koji su ove godine kupovinom majica prikupljali novac za udrugu Rijeka 21 koja se skrbi o djeci s Downovim sindromom.

U sklopu ovogodišnje utrke prvi put je održan Riječki maraton na kojem je na trasi od Korza do Opatije sudjelovalo 130 natjecatelja, među njima i pobjednik Matija Grabrovečki iz atletskog kluba Rudolf Perišin koji je maraton istrčao za dva sata, 41 minutu i 58 sekundi. Najbrža maratonka bila je Marija Brajić iz atletskog kluba Maksimir.

U Riječkom polumaratonu, koji je ove godine održan 15. put, sudjelovalo je petstotinjak natjecatelja, a pobjedu je odnio Kenijac Silas Kiprono.

Natjecanja su održana i za najmlađe kao i za osobe s posebnim potrebama.


Podijeli:

Školica zdrave prehrane

Novi projekt Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo nazvan »Školica zdrave prehrane« počinje se od travnja 2016. provoditi u OŠ Srdoči.

Opširnije

Indeks tjelesne mase (BMI)

Indeks tjelesne mase - ITM ili BMI (body mass index) koristi se kao pokazatelj stupnja uhranjenosti osobe. Predstavlja omjer tjelesne mase u kilogramima i kvadrata tjelesne visine u metrima (BMI = kg/m2).
Stanje uhranjenosti određen pomoću ITM može se koristiti kao pokazatelj prekomjerne tjelesne težine i pretilosti, ali ne u svrhu dijagnoze debljine ili zdravlja pojedinca. Za djecu i mladež koriste se tablice, dok odrasli mogu provjeriti svoj ITM na slijedećem linku...
Opširnije

Anketa

Smatrate li da treba uložiti puno truda u pravilnu prehranu?

Vidi rezultate

Loading ... Loading ...
Na vrh Skip to content