Home » Novosti » Potpisani ugovori o financiranju programa i projekata

Potpisani ugovori o financiranju programa i projekata

U Salonu Grada Rijeke potpisani su ugovori o financiranju programa i projekata u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi između Grada Rijeke i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Doma zdravlja Primorsko-goranske županije te Doma za starije osobe Kantrida. Za programe i projekte ove tri ustanove Grad Rijeka će u 2016. izdvojiti ukupno 1.955.000 kuna.

Ugovore su potpisali gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel s ravnateljem Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Vladimirom Mićovićem, ravnateljem Doma zdravlja Primorsko-goranske županije Borisom Ritošem te ravnateljicom Doma za starije osobe “Kantrida” Marijom Maras. Potpisivanju su prisustvovale pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Ankica Perhat i viša savjetnica za zdravstvo Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković.

Gradonačelnik Obersnel zahvalio se ustanovama na dugogodišnjem sudjeluju u aktivnostima izrazito važnih za građane Rijeke s ciljem podizanja socijalne i zdravstvene zaštitite, kao i javno-zdravstvenom prosvjećivanju.

Ravnateljica Maras istaknula je da je Dom za starije na Kantridi kao partner u socijalnoj skrbi prepoznat i na europskoj razini, dok se ravnatelj Mićović zahvalio Gradu Rijeci na visokom stupnju senzibiliteta za život mladih ljudi i njihovo zdravlje zbog čega su im na raspolaganju kvalificirani stručnjaci.


Podijeli:

Školica zdrave prehrane

Novi projekt Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo nazvan »Školica zdrave prehrane« počinje se od travnja 2016. provoditi u OŠ Srdoči.

Opširnije

Indeks tjelesne mase (BMI)

Indeks tjelesne mase - ITM ili BMI (body mass index) koristi se kao pokazatelj stupnja uhranjenosti osobe. Predstavlja omjer tjelesne mase u kilogramima i kvadrata tjelesne visine u metrima (BMI = kg/m2).
Stanje uhranjenosti određen pomoću ITM može se koristiti kao pokazatelj prekomjerne tjelesne težine i pretilosti, ali ne u svrhu dijagnoze debljine ili zdravlja pojedinca. Za djecu i mladež koriste se tablice, dok odrasli mogu provjeriti svoj ITM na slijedećem linku...
Opširnije

Anketa

Smatrate li da treba uložiti puno truda u pravilnu prehranu?

Vidi rezultate

Loading ... Loading ...
Na vrh Skip to content