Home » Novosti » Program unapređenja prehrane

Program unapređenja prehrane

Program unapređenja prehrane u osnovnim školama grada Rijeke s početkom veljače krenuo je u osnovnim školama Belveder, Brajda, Centar, Dolac, Gelsi i Pećine. Ovaj dio provođenja Programa završiti će sa osnovnim školama Gornja Vežica, Turnić, San Nicolo i Srdoči.  S početkom nove školske godine Program će se provoditi u osnovnim školama Trsat, Eugen Kumičić, Škurinje, Ivan Zajc te Kozala.

U ostalim školama Grada Rijeke Program će se provesti slijedeće školske godine.


Podijeli:

Školica zdrave prehrane

Novi projekt Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo nazvan »Školica zdrave prehrane« počinje se od travnja 2016. provoditi u OŠ Srdoči.

Opširnije

Indeks tjelesne mase (BMI)

Indeks tjelesne mase - ITM ili BMI (body mass index) koristi se kao pokazatelj stupnja uhranjenosti osobe. Predstavlja omjer tjelesne mase u kilogramima i kvadrata tjelesne visine u metrima (BMI = kg/m2).
Stanje uhranjenosti određen pomoću ITM može se koristiti kao pokazatelj prekomjerne tjelesne težine i pretilosti, ali ne u svrhu dijagnoze debljine ili zdravlja pojedinca. Za djecu i mladež koriste se tablice, dok odrasli mogu provjeriti svoj ITM na slijedećem linku...
Opširnije

Anketa

Smatrate li da treba uložiti puno truda u pravilnu prehranu?

Vidi rezultate

Loading ... Loading ...
Na vrh Skip to content