Home » Novosti » Grad Rijeka sudjelovao na 20. Sajmu zdravlja u Vinkovcima

Grad Rijeka sudjelovao na 20. Sajmu zdravlja u Vinkovcima

Predstavnici Grada Rijeke sudjelovali su na 20. Sajmu zdravlja održanom u Vinkovcima od 15. do 17. travnja 2016. g. čiji je tematski dio bio posvećen iskustvima implementacije strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom. U sklopu Sajma organizirani su okrugli stolovi s ciljem razmjene iskustava implementacije Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2007. do 2015. godine, te evaluaciju postignuća, što će doprinijeti unaprjeđenju procesa planiranja i provođenja nove Strategije.

Organizatori foruma bili su Hrvatska mreža zdravih gradova i Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, a sudjelovali su predstavnici mnogih hrvatskih gradova, županija i udruga koji su predstavili svoja iskustva vezana uz implementaciju Strategije u područjima obrazovanja, zapošljavanja, zdravstvene skrbi, mobilnosti, pristupačnosti i stanovanja, socijalne skrbi, sporta i rekreacije te strateškog korištenja medija.

Grad Rijeku i projekt „Rijeka – zdravi grad“ predstavljali su pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ankica Perhat koja je kroz svoju prezentaciju „Rijeka – pristupačan grad“ govorila o naporima Grada Rijeke da grad učine što pristupačnijim osobama s invaliditetom, te viši stručni suradnik za EU projekte i razvoj eUprave Jadran Mandekić, koji je prezentirao temu „Dostupnosti prijevoza osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju u gradu Rijeci“ prema podacima koje je pripremila Savjetnica za programe i psihološke poslove Kristina Dankić.


Podijeli:

Školica zdrave prehrane

Novi projekt Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo nazvan »Školica zdrave prehrane« počinje se od travnja 2016. provoditi u OŠ Srdoči.

Opširnije

Indeks tjelesne mase (BMI)

Indeks tjelesne mase - ITM ili BMI (body mass index) koristi se kao pokazatelj stupnja uhranjenosti osobe. Predstavlja omjer tjelesne mase u kilogramima i kvadrata tjelesne visine u metrima (BMI = kg/m2).
Stanje uhranjenosti određen pomoću ITM može se koristiti kao pokazatelj prekomjerne tjelesne težine i pretilosti, ali ne u svrhu dijagnoze debljine ili zdravlja pojedinca. Za djecu i mladež koriste se tablice, dok odrasli mogu provjeriti svoj ITM na slijedećem linku...
Opširnije

Anketa

Smatrate li da treba uložiti puno truda u pravilnu prehranu?

Vidi rezultate

Loading ... Loading ...
Na vrh Skip to content