Home » Novosti » “Školica” se priključila projektu “Ri move”

“Školica” se priključila projektu “Ri move”

Program “Školica” će se svojim aktivnostima priključiti projektu grada Rijeke i Riječkog sportskog saveza, pod nazivom „Ri move“ koji ima cilj poticanje djece od prvoga do četvrtog razreda osnovnih škola grada Rijeke na bavljenje sportom te njihovom zdravom razvoju. Nutricionisti NZZJZPGŽ će održati niz edukativnih radionica s ciljem promicanja pravilne i sportske prehrane među učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola grada Rijeke. Na taj način će se i učenici od prvog do četvrtog razreda uključiti u program „Školice“ koji se provodi među učenicima od petog do osmog razreda svih osnovnih škola grada Rijeke.

U ponedjeljak 20.11.2017. u Atletskoj dvorani Kantrida je održana je prezentacija projekta “Ri move” sa svim aktivnostima među učenicima osnovne škole Kantrida na kojoj su sudjelovali nutricionisti NZZJZPGŽ.

Više o projektu „Ri move“ možete pročitati ovdje:

https://www.rijeka.hr/projekt-ri-move-sport-zdrava-prehrana-za-osnovnoskolce/

http://lokalni.vecernji.hr/gradovi/ri-move-ide-dalje-planira-se-sirenje-i-na-ostale-skole-6489

http://www.mojarijeka.hr/vijesti/foto-dir-rijecki-osnovci-pokazali-sto-su-naucili-u-sportskoj-skoli-ri-move/

http://www.fiuman.hr/prezentirana-rijecka-sportska-skola-ri-move-za-skolarce/

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Ri-Move-pokrece-vise-od-600-rijeckih-osnovaca


Podijeli:

Školica zdrave prehrane

Novi projekt Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo nazvan »Školica zdrave prehrane« počinje se od travnja 2016. provoditi u OŠ Srdoči.

Opširnije

Indeks tjelesne mase (BMI)

Indeks tjelesne mase - ITM ili BMI (body mass index) koristi se kao pokazatelj stupnja uhranjenosti osobe. Predstavlja omjer tjelesne mase u kilogramima i kvadrata tjelesne visine u metrima (BMI = kg/m2).
Stanje uhranjenosti određen pomoću ITM može se koristiti kao pokazatelj prekomjerne tjelesne težine i pretilosti, ali ne u svrhu dijagnoze debljine ili zdravlja pojedinca. Za djecu i mladež koriste se tablice, dok odrasli mogu provjeriti svoj ITM na slijedećem linku...
Opširnije

Anketa

Smatrate li da treba uložiti puno truda u pravilnu prehranu?

Vidi rezultate

Loading ... Loading ...
Na vrh Skip to content